Ministerka práce Iveta Radičová dnes navštívila Sninu

02.05.2006 Snina

Snina 2. mája (TASR) - Sociálna situácia obyvateľov Sniny a širšieho okolia, nezamestnanosť a hromadné prepúšťanie v najväčšom strojárskom podniku v regióne ...
Snina 2. mája (TASR) - Sociálna situácia obyvateľov Sniny a širšieho okolia, nezamestnanosť a hromadné prepúšťanie v najväčšom strojárskom podniku v regióne vo Vihorlate Snina boli predmetom dnešného rokovania ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ivety Radičovej s predstaviteľmi sninskej samosprávy.

Stretnutie poznamenala nepríjemná skutočnosť, spojená s hromadným prepúšťaním, ktoré sa k 1. máju dotklo 165 pracovníkov sninského Vihorlatu. Ďalších zvyšných 208 zamestnancov príde o prácu k 1. júnu 2006.
\"Samospráva urobí všetko preto, aby nepriamo ovplyvnila zvyšovanie zamestnanosti v meste s 10-% evidovanou nezamestnanosťou vznikom priemyselného parku, ktorý v prvých dvoch etapách v najbližších rokoch prinesie vyše 300 nových pracovných miest, \" uviedol po rokovaní primátor Sniny Marián Kníž. Dodal, že vytvorením parku by v budúcnosti malo dôjsť aj k zníženiu vyše 14-% nezamestnanosti v regióne.
Radičová sa zaujímala o možnosti zamestnania sa ľudí z Vihorlatu, ktorých priemerný vek dosahuje 50 rokov. Zároveň prisľúbila podporu vzniku priemyselného parku. Žiadosť o jeho vznik je podľa Kníža na Ministerstve hospodárstva (MH) SR.
V rámci pracovného výjazdu ministerka Radičová a podpredseda vlády SR Ivan Mikloš navštívili viaceré inštitúcie a firmy v sninskom regióne. V popoludňajších hodinách sa stretnú aj s obyvateľmi Sniny a okolia.
 

Vyberte región